Geld verdienen

Geld verdienen met internet is mogelijk, zelfs eenvoudig. Maar pas op voor internetmarketeers die je beloven snel rijk te worden zonder enige inspanning. Absoluut kan je geld verdienen op het internet. Met een affiliate site, een webwinkel of Google ads op je website. Maar geen enkele methode van geld verdienen gaat zonder inspanning.

Op de lange termijn zal het geld misschien vanzelf binnenstromen, maar om zover te komen, zal je toch echt een lange tijd heel hard hiervoor moeten werken.

Geld verdienen met je eigen website?

 Sommigen hebben een website als hobby, om informatie te verzamelen en te delen over hun favourite onderwerp. Maar kun je ook geld verdienen aan een website? Jazeker! En tegenwoordig gaat dat een stuk gemakkelijker dan een paar jaar geleden. Hieronder vind je de stappen, die nodig zijn om geld aan een website over te houden. Let op! Er gaat wel wat tijd in zitten. Je moet het leuk vinden om een website op te zetten. Maar als een onderwerp kiest, waar veel interesse in is, word je er voor beloond.

1. Kies een onderwerp Bedenk een onderwerp waarover je een site wilt maken. Dit kan een hobby zijn of een onderwerp waar je veel over weet. En bovendien iets waarvan je verwacht dat anderen er ook in geinteresseerd zijn.  Bijvoorbeeld het houden van een aquarium, hoe jij jouw oldtimer hebt gerestaureerd, jouw favouriete vakantiebestemming, alles over een huisdier, tips en adviezen.

2. Kies een domeinnaam Dat is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk. Bijna alle voor hand liggende domeinnamen zijn al bezet. Er is weinig kans dat www.voetbal.nl of www.schilderen.nl nog vrij zijn. Je moet dus een andere en meestal langere naam verzinnen, die toch nog te onthouden is. Bijvoorbeeld www.schilderenvoorbeginners.nl. Kies een domeinnaam zonder streepjes tussen de woorden, want dat zijn de mensen niet gewend. Dus niet: www.schilderen-voor-beginners.nl.

3. Reserveer de domeinnaam en regel hosting Zoek een service provider en reserveer de domeinnaam. Een domeinnaam kost een paar euro per jaar, dus dat is te overzien. Regel ook hosting. dat heb je nodig als je je website online wilt zetten, d.w.z. dat anderen je site kunnen bezoeken. Dat kost meer. Deze site is gebouwd in Word-Press, een zeer eenvoudige manier om zonder veel kennis toch zelf een site te bouwen en onderhouden. Hierdoor heb je geen dure webhosting nodig met site-builder programma’s, maar is de goedkoopste variant van hosting reeds voldoende. Die kost in de regel niet meer dan een paar euro per maand.

4. Bouw een website. Een website bouwen kan op verschillende manieren. Als je kennis hebt van HTML kan je je site geheel zelf bouwen. HTML is echter een zeer omvangrijke programmeertaal en kost je wel veel tijd en inspanning om te leren. Een andere, duurdere methode is een Hosting-provider te nemen met een site-builder programma. Met zo’n programma is op eenvoudige wijze stap voor stap een site te maken. De laatste methode haalde ik al even aan in stap 3, bouw je site in Word-Press. Op een ander pagina op deze site, laat ik je zien hoe je dat eenvoudig kan doen. Welke manier je ook kiets, een klein beetje kennis van HTML is altijs waardevol.

5. Maak je site op je PC. Maak op je eigen PC een map aan waar je alle documenten van je site opslaat. Verdeel deze weer in sub-mappen. Elke map geef je de naam mee van de pagina op je site. Plaats ook al je foto’s en afbeeldingen in aparte (sub)mappen. Hierdoor begin je direct al een duidelijk en overzichtelijk archief van je site te maken. Als je later een enorme grote site hebt met tientallen pagina’s, is het altijs mogelijk alles terug te vinden.

6. Test de website op je eigen PC Test je eigen website grondig. Test alle links, alle knoppen, enz. Begin door index.html te openen en navigeer daarvandaan door je hele website. Als iets niet werkt, repareer het dan. Herhaal dit proces totdat de hele site werkt zoals je wilt. Doe dit direct op elke nieuwe pagina of link die je toevoegt. Blijf dit ook voortdurend toepassen. Niets is vervelender voor bezoekers dan een site die slecht werkt of links die nergens heen gaan.

7. Zet je site online Gebruik de programma’s van je service provider om de bestanden van je site te kopieren van je PC naar de server van je Service Provider. Als alle bestanden zijn gekopieerd staat je site online. Test je site nu in je browser.

8. Laat de wereld weten dat je site er is Je site is nu online, maar niemand kan hem nog vinden. Laat daarom de wereld weten dat je site er is. Meld hem aan bij de diverse zoekmachines, in ieder geval Google en Yahoo. En meld je site aan bij paginadochters van www.startpagina.nl, die met het onderwerp te maken hebben. Dus een tuinierensite zou passen op tuin.startpagina.nl. Afhankelijk van de inhoud zou ook een vermelding bij planten.startpagina.nl kunnen passen. Het duurt lang voordat een site goed gevonden wordt. Wees dus geduldig en blijf voortdurend bouwen aan je site. Google houdt van actieve sites.

9. Zet reclames op je site Meld je aan bij Google Adsense. Zet reclameblokken op je site in een lay-out die past bij je site. Hierdoor wordt je site interessanter en bovendien kun je er straks geld mee gaan verdienen. Wacht met het aanmelden bij Google-Adsense tot je in ieder geval een aantal pagina’s gemaakt hebt op je site. Google beoordeelt of jouw site interessant genoeg is om advertenties op te plaatsen. Zorg dus dat je site er goed uit ziet.

10. Verdien geld met je reclames Als je nu bezoek krijgt op je site en bezoekers klikken op je reclames, krijg je inkomsten. De ene reclame geeft meer inkomsten dan de andere. Dat wijzigt voortdurend. Je hebt er geen omkijken naar. Google Adsense zorgt er voor dat de reclames aansluiten bij het onderwerp van je site. Van tijd tot tijd kun je kijken wat je nu weer hebt verdiend.

 

 

Leave a Comment